“Állati jó” napja volt a szolnoki iskolásoknak

Megosztás

Az Állatok Világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára, a fajok védelmére, a felelős állattartásra.

Az Állatok Világnapja alkalomból egy különleges tanóra részesei lehettek a szolnoki Szegő Gábor Általános Iskola harmadik osztályos tanulói. Ecseki-Kolonics Eufrozina rendőr főhadnagy először a világnap jelentőségéről beszélt, előadásából az is kiderült, mi minősül állatkínzásnak.

Zete, a labrador munka közben

Ezt követően a kormányhivatal  egyik munkatársa beszélt a gyerekeknek a felelős állattartásról. Elmesélte a diákoknak, hogy az állatorvosok milyen sérülésekkel, betegségekkel találkoznak azokban az esetekben, amikor a nem megfelelően tartott, vagy éppen szándékosan bántalmazott állatokat sikerül szorult helyzetükből kimenteni.

A nap egyik főszereplője Zete, a 7 éves terápiás- és személysegítő labrador-retriever volt. A diákok játékos feladatokon keresztül megismerhették, hogy milyen feladatokra tanítható meg egy kutya, és hogy mi mindenben tud segíteni gazdájának.

forrás: kormanyhivatal.hu

Kapcsolódó cikkek